20

NOV

10:00

Čezmejna konferenca (ZA)KAJ JE POT MIRU / WALK OF PEACE?Basic Info

20. november 2019 at 10:00
Mestna občina Nova Gorica, Velika dvorana, Trg Edvarda Kardelja 1, 5000 Nova Gorica
Description

V torek 26.11.  vas ob 10. uri prijazno vabimo v Novo Gorico na čezmejno konferenco z naslovom (ZA)KAJ JE POT MIRU / WALK OF PEACE?

Ideja Poti miru se na območjih Slovenije, Italije in Avstrije, kjer je prisotna dediščina prve svetovne vojne, razvija že več kot 20 let. Na konferenci bomo pobudniki in partnerji čezmejnega projekta WALKofPEACE predstavili poslanstvo, vizijo in aktivnosti za nadaljnji razvoj znamke Walk of Peace ter povečanje njene prepoznavnosti na evropskem prostoru.

Konferenca bo potekala v slovenskem in italijanskem jeziku, zagotovljeno bo simultano prevajanje.

Projekt WalkOfPecce, kjer ZRC SAZU sodeluje kot partner, bo prispeval k spremembi obstoječega stanja s skupnimi čezmejnimi aktivnostmi za dolgoročno ohranjanje dediščine prve svetovne vojne ter krepitev njene uporabe za razvoj trajnostnega kulturnega turizma. Za okrepitev skupne promocije in trženja dediščine prve svetovne vojne bo uvedena krovna destinacijska znamka Poti miru s smernicami za trženje, spletna stran in druga promocijska gradiva. Nadgrajene in urejene bodo nove tematske poti, informacijske točke in središča z inovativnimi in interaktivnimi predstavitvami dediščine. Naložbe male vrednosti bodo namenjene ohranjanju dediščine prve svetovne vojne izjemnega pomena.

 

EVENTS
All events
There are currently no new events.